Tafelbladen
van Tabless

Hout en staal, een match made in heaven. Wij zijn graag jouw tussenpersoon om fantastische combinaties te maken.

Maak je keuze uit onze houtsoorten van topkwaliteit en breng een stukje natuur in huis.

De tafelbladen van Tabless

Gezellig tafelen aan de tafelbladen van Tabless. Niet alleen om aan te eten, maar ook om aan te vergaderen, om van thuis uit te werken, gezelschapsspelletjes te spelen… Alles is aangenamer op een warm, houten tafelblad.

Je maakt je keuze uit boomstambladen uit 1 stuk, verlijmde tafelbladen en kopshout tafelbladen. Of wens je toch een tafelblad uit losse planken? Laat jouw voorkeur weten en wij doen je ons voorstel!

download onze catalogus

Tafelbladen van Tabless
boomstambladen in suar

Boomstambladen in Suar

Het Suar hout laten wij oven gedroogd ( 10 % ) leveren zodat deze na aankomst minimale scheuren of barsten vertoont. Elk stuk Suar hout is uniek en heeft zijn eigen karakter. We hebben zowel grillige als ook rechte vormen. Hierdoor zijn de afmetingen van elk tafelblad variërend in zowel breedte als lengte.

Je kan simpelweg jouw selectie maken door deze pdf te downloaden, jouw keuze te maken en deze door te mailen. Wil je een speciale vorm en/of model dan die uit onze uitgebreide voorraad? Dan is dit zeker ook op aanvraag mogelijk.

tafelbladen in eik en populier

Tafelbladen in eik en populier

Onze boomstambladen in populier zijn net zoals de Suar en eiken boomstambladen uit 1 stuk. Met dit verschil dat het eiken en populierenhout een Europese houtsoort is en dus inheems.De populieren tafelbladen zijn crèmekleurig in tegenstelling tot de lichtbruin kleurige eiken tafelbladen.

De populierboom is een snelgroeiende houtsoort waardoor de houtvezels lang en recht zijn. Hierdoor is deze tegenover het harde Suar en eikenhout een zachtere houtsoort. Elke boom die verzaagd wordt is door ons zelf zorgvuldig geselecteerd en wordt in ons bijzijn verzaagd om je de beste kwaliteit te garanderen.

boomstambladen

boomstambladen

De stam van de boom wordt op zijn volledige breedte verzaagd.Het tafelblad is 1 stuk massief hout, de boomstamrand blijft behouden (golvend, zonder schors).

Deze tafelbladen kunnen we aanbieden tot 6 meter volgens het voorradig gedroogd hout.

Deze tafelbladen kunnen ook verzaagd worden om te gebruiken als venstertablet, wandplank, …

massief verlijmde panelen

massief verlijmde panelen

De massief verlijmde panelen worden standaard geleverd in geborstelde versie (de zachte houtdeeltjes worden door staalborstels verwijderd). Hierdoor zie je meer reliëf in de planken en wordt de tekening van het hout extra benadrukt.

Deze tafelbladen bieden we aan in 2 soorten: brede planken met boomstamrand (5 lamellen van ca. 20 cm) en lamellen met variabele breedte (lamelbreedte tussen 5 en 13 cm). 

Breedte van de tafelbladen is ongeveer 100 cm. Maximale lengte: 3 meter.

kophoutpanelen

kophoutpanelen

Het hout wordt op een andere manier verzaagd, namelijk haaks op de stam van de boom.Hierdoor zijn de jaarringen duidelijk zichtbaar en door deze zaagswijze is het hout ook beter bestand tegen drukkrachten.

De blokjes van 43 x 46 mm worden aan elkaar verlijmd en hebben een dikte van 6 cm.

Maximale lengte in eik: 3.50 meter, maximale lengte in es: 2 meter.

Afwerking en onderhoud

Basin No Visible Nuance HPC-5009
Kleurloze, supermatte 2-componentenvernis op waterbasis om Suar te beschermen bij binnengebruik. Er worden 3 lagen aangebracht, zodat het hout vlek- en krasvrij blijft (bij normaal gebruik). De tafelbladen behouden hun oorspronkelijke kleur.
interesse
Basin No Visible Green+ HPC-5070 + ECO-2020
kleurloze, supermatte 2-componentenvernis op waterbasis om eik, populier en es te beschermen. Er worden 3 lagen aangebracht, zodat het hout vlek- en krasvrij blijft (bij normaal gebruik). De tafelbladen behouden hun oorspronkelijke kleur.
interesse
Basin Aquadux BD-0304
beschermende afwerkingsolie op waterbasis om Suar te beschermen bij buitengebruik. Dankzij de UV-filter blijft het hout zijn natuurlijke kleur behouden.
interesse