Houtsoorten
van TABLESS

Hout en staal, een match made in heaven. Wij zijn graag jouw tussenpersoon om fantastische combinaties te maken.

Maak je keuze uit onze houtsoorten van topkwaliteit en breng een stukje natuur in huis.

Onze houtsoorten zijn van topkwaliteit

We selecteren niet alleen onze tafelbladen zelf, we kiezen bovendien voor hout met FSC-label.

We selecteren niet alleen onze tafelbladen zelf, we kiezen bovendien voor hout met FSC-label.

FSC-label is een internationaal label voor duurzaam bosbeheer opgericht in 1994.

Houtsoorten TABLESS

TABLESS heeft zijn hart verloren aan hout. Zo was het dan ook moeilijk om een selectie te maken uit de vele kwalitatieve houtsoorten. Er werd niet alleen gekozen voor de charme van de houtsoort eik, zowel in kwastvrije als rustieke (met knopen) kwaliteit te verkrijgen. Ook de houtsoort Suar, met zijn speciale structuur, is een pareltje voor de ogen. Wie eerder kiest voor eenvoud, vindt dan weer zijn gading bij populier. Toch nog interesse in een andere houtsoort? Contacteer ons, wij kijken of we je kunnen helpen!

Suar

Suar is afkomstig uit Indonesië en wordt ook wel de “Regenboom” genoemd. Het heeft een warme bruine kleurschakering, met blekere randen. Door de grillige vorm is ieder tafelblad een uniek stuk.

Europese Eik

Europese eik, de meest gebruikte houtsoort voor tafelbladen. Dit hout heeft een warme licht- tot goudbruine kleur, met knopen en mooie vlamtekening.

Populier

Populier, zorgvuldig geselecteerd in Europa, is wit tot geelwit. Deze zachte houtsoort heeft meestal rechte houtnerven en is bijna knoopvrij.

Es

Deze houtsoort bieden we alleen aan als kopshout tafelblad. Es heeft een mooie crèmewitte kleur en is afkomstig uit Europa.